medicinska_masaza

Medicinska masaža je metoda fizikalne terapije koja se služi nizom sustavnih pokreta na tijelu radi manipulacije tjelesnim tkivima (kožom, potkožjem, mišićima i mišićnom fascijom). Izvodi se rukama u svrhu izravnog ili neizravnog djelovanja na mišićni i živčani sustav te cirkulaciju krvi i limfe.

Koristeći dugotrajno jedan položaj naše tijelo počinje biti podložno nakupljanju napetosti u određenim mišićnim skupinama, sto najčešće vodi do ukočenja mišića i uklještenje živaca.
Određenim pritiskom koji procijeni fizioterapeut , nastoji ukloniti mliječne nakupine (miogeloze), opustiti muskulaturu i uspostaviti cirkulaciju.

Tretman masaže leđa, vrata i ruku
Najčešći bolovi javljaju se u predjelu leđne muskulature koji se zatim mogu širiti na područje vrata i zatiljnog područja glave te na ruke. Ili područje lumbalnog  i sakralnog predjela.
Bol nagovještava kroničnu fazu koja je znak upozorenja da su mišići i sam kralježnički stup pod prevelikim opterećenjem. Analgeticima samo prividno zaustavljate bol, a masaža i naša preporuka vježbi su tu da vam pomognu.  Medicinskim pristupom opuštamo mišiće te na taj način smanjujemo pritisak na samu kralježnicu.
Trakcija i lagano istezanje vratnih mišića potiče cjelokupnu cirkulaciju.

Tretman masaže nogu i stopala
Dugotrajno naporno sjedenje ili stajanje, prekomjerni napori sa nedovoljnim istezanjem, dovodi često do grčeva ili trauma mišića i tetiva.
Počevši sa masažom stopala koja daje potpun osjećaj opuštanja djelovanjem preko refleksnih točaka. Djeluje se na opuštanje tonusa muskulature nogu, odnosno tretiranju određene traume.

Tretman masaže lica i vrata
Pošto u našem salonu polazimo sa medicinskog aspekta , kod ovog tretmana svakako  najveću pažnju posvećujemo tretiranju sljepoočnog i sinusoidnog predjela glave i lica. Određenim pritiskom i potezima otvaraju se dišne putovi, uklanjaju migrene te se uspostavlja cirkulacija facijalne muskulature.